Kártevőirtás Nagykanizsa (Zala megye)
Kártevőirtás Zala és Somogy megye

Kártevők

Ágyi poloska:ágyi poloska írtás Somogy megye

Lakott területeken szinte az egész világon jelen van, főleg a melegebb éghajlatot kedveli.

Az ágyi poloska hossza 5-7 milliméter. Kifejlett állapotban barna színű, testét finom szőr borítja. Táplálkozás előtt teste lapos, korongszerű. Miután átszúrta a bőrt, és jóllakott vérrel, teste kitágul. Gyakran egymás mellett többször is megszúrja a bőrt, mire megtalálja az eret és szívásba kezd. A jóllakott ágyi poloska bíborszínű árnyalatot vesz fel.

Hangya

A hangyák a méhek és a darazsak rokonai, több mint 12 000 fajuk ismert. Telepeiken (hangyaboly) igen nagy rendszerezettség figyelhető meg; némelyikükben több millió egyed él. Az egyes hangyák lehetnek steril nőstények (dolgozók), termékeny hímek (here) és termékeny nőstények (királynő). Egy-egy telep nagy helyigényú lehet.

Csótány:csotanyirtás Somogy megye

Hazánkban leggyakrabban a német csótány és a konyhai csótány fordul elő, az amerikai csótány és egyéb csótányfajták kevésbé jellemzőek. 1-6 cm hosszúak, szürkés-barna-fekete színűek. Jól látnak, de nem tudnak repülni. A meleg helyeket (25-30 C°) kedvelik. Élettartamuk kb 3 hónaptól 1-2 évig terjed. Rejtett életmódot folytatnak, a fényt kerülik.

Élelmiszermoly

Az élelmiszermoly, amely kamra molyként is ismert, egy olyan kártevő rovar, ami apró mérete ellenére nagy pusztítást tud okozni a háztartásban, élelmiszer-feldolgozókban és raktárakban, vendéglátó helyeken, élelmiszer üzletekben.

Darázs:darázsirtás Somogy megye

Magyarországon az egyik legismertebb darázs fajta a kecskedarázs. A kecskedarázs egész Európában megél, valamint Ázsia, Észak-Amerika és Mexikó mérsékelt területein megtalálható. A királynő hossza 20 milliméter, míg a here és a dolgozó kisebb, 18 milliméter. A dolgozók, a here és a királynő egyaránt fekete-sárga, színbeli eltérés nincs, viszont nőstények potroha nagyobb. A darazsak tavasztól őszig, illetve a fagyokig aktívak. Irtásukat kora tavasszal érdemes megkezdeni, mert ahogy bejönnek a nyári melegek, szaporodásuk felgyorsul, a kolónia növekszik.

Újabban egyre több a lódarázs is…Poratkairtás Somogy megye

Poratka

Takarítócégként napi szinten végzünk különböző helyszíneken takarításokat, nagytakarításokat. Ezek alkalmával rendszeresen porszívózzuk az ágyakat, és egyéb kárpitozott bútorokat, illetve végzünk nedves kárpittisztítást is, akkor, amikor megrendelőink kérik. Több esetben találkoztunk azzal az esettel, hogy allergiás panaszok fordultak elő megrendelőink családjában, amelyek a takarítás után nagymértékben csökkenek, majd újra felerősödnek. Ezek hátterében előbb-utóbb kimutatható valamely házi kedvenc szőrére, nyálára való akut reakció, amely kizárása után az allergiás panasz gyakorlatilag megszűnt. Vannak azonban olyan „házi kedvencek”, amiket gyakorlatilag lehetetlen kizárni életterünkből.

Egérpatkányirtás Somogy megye

Az egér az egyik legnagyobb számban előforduló emlős állat a földön. Az ember közelében él, 8-10 cm hosszú, szürkés-barnás-sárgás-fekete, farka olyan hosszú, mint a teste. Az egerek rendkívül szaporák, évente 5-6 alkalommal kölykeznek, ilyenkor átlag 6 utódot hoznak világra. Kb. 2-4 év évig élnek, de gyakran korábban elpusztulnak.

Patkány

2 féle patkány él az ember környezetében:a vándorpatkány és a házi patkány. A vándorpatkány 18 – 25 cm hosszú, szürkésbarna, szürkésfehér hasú. Fülei rövidek, farka testhosszánál rövidebb. A házi patkány 13 – 20 cm hosszú, barnás-fekete, sötétszürke hasú. Fülei hosszúak, farka a testénél hosszabb, szőre selymes fényű, tiszta. A vándorpatkány rendkívül szapora, évente akár 400-800 utóda is lehet. 2 – 3 évig is élhet, de az egyedek többsége jóval előbb elhullik.

Fáraóhangya

A fáraóhangya trópusi rovar, hazánkba a 70-es években hurcolták be. A nőstény 3,5-4 mm hosszú, a hím 3-4 mm, a dolgozó nagyon apró (2-2,5 mm), vörösessárga, vékony testalkatú. Az anya életében több száz petét rak le, melyekből a lárvák 5-6 nap alatt kelnek ki. A dolgozók maximum 2 hónapig, az anya átlagosan 9 hónapig él.Fáraóhangya irtás Somogy megye

A fáraóhangya esetén leglényegesebb eltérés a többi hangyafajhoz képest, hogy egy-egy fáraóhangya bolyban több száz királynő élhet együtt. Tipikusan a panelházak jellemző kártevője, ahol a kiegyenlített hőmérséklet és az aktív terjedésre optimális szerkezeti feltételek adottak. Az épületbe viszont csak passzívan jut be.

A fáraóhangya irtásaSzándékosan foglalkozunk vele a többi hangyafajtól elválasztva, mert azokétól nagyon eltérő a biológiája. Sajnos a megbízóinkban ez a lényeges különbség nem tudatosul és ugyanazzal a módszerrel várnak tőlünk gyors eredményt.

Ezt a lehetőséget is kihasználjuk arra, hogy elmondjuk, a fáraóhangyától a panellakásokban csak akkor lehet megszabadulni, ha egy adott lépcsőház valamennyi lakásában végeznek csalétkes fáraóhangya-irtást. Ezt a csalétket a dolgozók hordják be az anyáknak és terméketlenné teszi őket az elfogyasztott hormontartalmú anyag. Ezért a dolgozók ellen permetezni TILOS! Ez a folyamat néhány hónap alatt lezárul, utána van értelme egy permetezéssel az esetleg még kóborló fáraóhangyákat elpusztítani.

PROFI, KÖRNYEZETBARÁT, HATÉKONY MEGOLDÁSOK SZAKÉRTŐKTŐL!